Anpassa fotografiet efter syfte

Att bli fotograferad kan vara en kul upplevelse för någon men en obekväm situation för någon annan. Oavsett finns det tillfällen när ett fotografi på dig själv är ett måste och du behöver anpassa dig och din styling efter syftet med bilden.

Ska du fotograferas för en profilbild till din LinkedIn eller kanske ta nya bilder till din Instagram? Olika syften med dina bilder kräver olika styling. Det du framförallt behöver tänka på är att bilder som ska användas på LinkedIn bör vara professionella. För att ge ett sobert och snyggt intryck kan du styla dig i kavaj eller klänning. Ett par örhängen i silver är stilrent och ger din look en extra touch.

Använd stilrena bilder på LinkedIn för att få jobb

profilbildLinkedIn är stället där de flesta rekryterare numera går för att hitta rätt personal till rätt plats. Här ska du tänka på att använda dig av professionella fotografier där man tydligt ser dig.

”En människa har bara en chans att göra ett bra första intryck.”

Detta citat från DN kan inte bli mer rätt. Har du en festbild eller semesterbild på din LinkedIn profilbild kommer detta se oseriöst ut och rekryterarna kommer att leta sig vidare.

Meme som visar skillnaden med bilders syfte

För några år sedan kom Dolly Parton på trenden att lägga upp ett kollage med hur olika profilbilder ser ut på LinkedIn, Facebook, Instagram och Tinder. Denna meme är väldigt talande och beskriver vikten av att anpassa bild efter syfte. Styla dig själv rätt och be gärna någon hjälpa dig att ta bilderna när du behöver nya profilbilder.