Så tar du en professionell selfie

Vinklar är något som är väldigt viktigt när du ska ta en professionell selfie, därför är det viktigt att du lär dig vilken eller vilka vinklar som passar bäst just för dig. Har du koll?

När du ska ta en selfie bör du anpassa fotografiet efter syfte, det innebär att du tar bilden på ett sätt som passar där du ska använda den. I princip alla människor kan ta en selfie på sig själv. Det är inte speciellt svårt att fotografera sig själv, men det kan vara betydligt mycket svårare att lyckas få en bra bild på sig själv. Om du ska skicka in en bild på dig själv när du till exempel söker jobb är det bra om du vet hur du ska gå tillväga. I denna artikel får du lite tips och trix på hur du tar en riktigt professionell selfie på egen hand.

Tips och trix

Det första du behöver tänka på när du ska ta en professionell selfie är vinklarna. En speciell vinkel kan göra så otroligt mycket för bilden och dess utseende. Du behöver därför testa olika vinklar för att se vilken vinkel som passar just dig och ditt ansikte bäst, ta gärna flera bilder i olika vinklar och jämför sedan vilken vinkel som fungerar bäst.

Om du ska ta en selfie som du ska använda för att söka jobb är det viktigt att du ser naturlig ut. Det kan innebära att du till exempel inte ler på fotot utan ser helt neutral ut. Din min och ditt ansiktsuttryck avgör alltså också hur professionell bilden blir.

Då kan du använda din professionella selfie

Det finns flera olika tillfällen där du kan använda dig av en professionell selfie. Bland annat kan du använda bilden när du söker jobb, då professionella selfies ser bättre ut i en rekryteringsprocess. Din professionella selfie kan också användas vid vanliga inlägg på sociala medier, det kan bland annat ge dig fler följare. Sist men inte minst så är det bra att kunna ta professionella selfies om du ska börja en fotografutbildning och sedan arbeta som fotograf i framtiden.