Så tar du snygga foton på bröllop

Även om du själv kanske inte är en proffsig bröllopsfotograf så finns det tips på hur du tar fina fotografier på ett bröllop. Om du tar till dig några av råden så kan du spara mycket pengar eftersom en bröllopsfotograf kan bli ganska dyr. Så här lyfter du fram brudparet i deras bästa skepnad!

Se först och främst till att ha en bra kamera. Det är skärpan och ljuset som gör det hela. Dock är det också av stor vikt att lokalen är pimpad med vackra bröllopsdekorationer som passar till brudparet. Med snygga blommor, dekorationer och bordsdukning blir fotografierna än mer utstående i fotoalbumet sedan.

fotograf tar bilder på bröllopUndvik misstagen

Det finns tyvärr många missar en novisfotograf kan göra när han eller hon börjar plåta. Att få alla detaljer att synas är en konst och detta gäller framför allt med bröllopsklänningen som bruden säkerligen har spenderat mycket pengar på. Här gäller det att varken under- eller överexponera för att slippa se en för ljus eller för tråkig klänning komma ut på bilderna.

Det är detaljerna som vittnar om festen

En del dåliga fotografer tror bara att det är att gå runt och ta random bilder på folk. Riktigt så är det inte. Du bör alltid ha huvudet på skaft och snappa upp vad som händer. I de flesta fall sker glädjemomenten spontant, men det finns också vissa stunder du bara inte får ”sova”.

  • När brudparet växlar ringar
  • Vigselceremonin överlag
  • När tårtan skärs upp
  • När folk håller de olika talen
  • De olika dekorationerna, gärna med och utan bröllopsgäster

Kärleken och ömsintheten i fokus

På ett bröllop är det kärleken som ska stå i fokus. Den framträder dessutom ganska ofta på ett eller annat sätt. Förutom att ta bilder vid kyssen vid altaret och vid ringväxlingen så kommer det sannolikt komma stunder fulla av spontanitet där både brudpar och gäster inte är beredda på ett foto. Det är just dessa stunder du vill åt! Rör dig diskret i mängden utan att ta alltför mycket plats för att ge utrymme åt folk att hamna i situationer som bäddar för ett härligt fotoalbum. Det är ditt jobb som bröllopsfotograf att göra just det här bröllopet unikt i bild.