Marknadsför dig med profilprodukter

 

Har du en egen fotostudio? Då är det viktigt att synas mer än via dina foton, du behöver marknadsföra dig i sociala medier och med profilprodukter för att verkligen komma fram i bruset.

fotografDet är inte alltid lätt att veta hur man ska marknadsföra sitt varumärke, som fotograf eller ej. Hos Plus Profil får du hjälp att välja produkter och design för att det ska bli så bra profilprodukter som möjligt. Till exempel att dela ut vid mässor eller fotoutställningar. Ett bra tips är att tänka miljövänligt när du väljer produkt, samt en produkt som personer i din målgrupp faktiskt har nytt av:

Golfbollar, strumpor eller godispapper. Alternativen för företag som vill marknadsföra sig med egna prylar är många – Dagens Nyheter

Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränser för vad för prylar du kan använda dig av i marknadsföringen.

Vanliga profilprodukter

Det verkar framförallt vara populärt med tröjor där varumärket eller loggan är tryckt över bröstet, men även enkla isskrapor, paraplyer och pennor – sånt som du inte kan få för mycket av. En stor fördel med att synas via en pryl snarare än på internet är att ofta behålls prylarna en längre tid, medan minnet av en internetannons snabbt falnar.

I Dagens Media skrivs det att hela 40% av den svenska befolkningen mer än gärna tar emot gratis profilprodukter och att så många som 25% skulle ta emot dessa ännu oftare än vad de får möjlighet till. Den digitala eran till trots så vill många faktiskt ha rent fysiska saker i kontrast mot det som bläddras förbi i sociala medier. Och ska du göra reklam på Instagram och i andra sociala medier bör du verkligen se till att göra det enligt regelverket.