Köp Samsung S9, inte systemkamera

Funderar du på att köpa en ny mobiltelefon med en riktigt bra kamera som lämpar sig utmärkt för användning på bland annat sociala medier, ska du satsa på en mobil från mobiljätten Samsung. De har gjort en storsatsning på sin senaste modell och har verkligen lyssnat in behoven hos generation mobil. Samsung Galaxy S9 har en riktigt vass kamera med såväl fin som jämn färgåtergivning och en hel del andra prisvärda finesser. Kameran är till och med bättre än en systemkamera.

Samsung S9 är kanske marknadens bästa kameramobil just nu och den kostar naturligtvis en slant. Behöver du låna pengar för att köpa den nya telefonen, ska du dock tänka till lite innan om det verkligen är en satsning du vill göra. Men har du råd, så köp, köp, köp! För även om denna supermobil kostar en del är den, med tanke på alla sina funktioner, betydligt mer prisvärd än en systemkamera. Inte minst är fotokvalitén samt alla ytterligare finesser och funktioner ett viktigt argument för att välja mobilen framför systemkameran. Toppfunktionerna när det gäller just kameran är till exempel variabel bländare, ultrapixlar och bättre prestanda.

Den variabla bländaren släpper in betydligt mer ljus i mörker samtidigt som den motverkar disighet i bilderna vid skarpt ljus. Ultrapixlarna i sin tur samlar både färgåtergivning och ljus från flera olika pixlar till en för betydligt bättre bildkvalitet. Prestandan är dessutom betydligt bättre med en snabbare processor som smidigt kan hantera mobilens alla funktioner. Med denna kameramobil kan du till och med skapa så kallad artificiell oskärpa på alla dina porträttbilder.

Superslowmotion och AR-emoji

Samsungs satsning på sociala medier och förbättrad kamera innebär också att kameran har utrustats med möjligheten att kunna spela in video i ett läge som kallas superslowmotion. Du filmar då med cirka 960 bilder per sekund i ungefär 0,2 sekunder, vilket ger en 6 sekunder lång filmsekvens. Det finns både auto-läge och manuellt läge i denna funktion som ger dina videos en unik karaktär.

Det finns också ett alternativ i kameraläget som låter dig skapa en AR-emoji av dig själv. Det hela går till så att du tar en egen porträttbild varpå telefonen helt enkelt omvandlar bilden till en tecknad gif-klon av dig. Det går också att spela in alldeles egna animeringar som matchar såväl ansiktsuttryck som klädval. Vilken systemkamera klarar det här?