På väg med cykel och kamera

Cykling och fotografering är två aktiviteter som fungerar alldeles utmärkt att förena. Detta gäller framförallt om du är intresserad av naturfotografering. Med hjälp av cykeln kommer du att upptäcka smultronställen som den bilburne fotografen snabbt kör förbi. Men ska du göra lite längre turer med cykeln finns det ett par saker som du bör tänka på.

För den som är intresserad av fotografering är ofta bilen den självklara valet. Men vi börjar allt mer att ifrågasätta bilen som färdmedel. Fler och fler har börjat att ta cykeln när de ska bege sig någonstans. För dig om är intresserad av fotografering är kombinationen av cykel och kamera något som kan komma att förändra ditt fotointresse i grunden. Cykeln kommer att vidga dina vyer som fotograf. Du kommer omgående att finna objekt och platser som du inte upptäckt om du hade valt bilen som transportmedel. Att du dessutom får frisk luft och förbättrar kondisen får ses som en ren bonus.

Färdas lite längre med kameran och cykeln

När du tröttnat på att cykla runt i de nära omgivningarna och samtidigt fått upp kondisen är det dags att ge sig iväg på lite längre resor med cykeln. Du kan självfallet välja att cykla jorden runt om du känner för ett riktigt äventyr. Men även om du väljer att stanna i Sverige har du tillgång till fantastiska områden, vilka är som skapta för fotografering. Ett sådant område är de svenska fjällen. Där får du tillgång till en storslagen natur och ett mycket rikt djurliv som bara väntar på att bli fotograferat.

Utrustning du behöver

Ska du ge dig ut på en längre cykeltur tillsammans med din kamera måste du ha en bra utrustning. En professionell digitalkamera är nästan ett måste. Fördelen med professionella kameror är framförallt att de oftast är ”väderskyddade” vilket innebär att de står emot vädret, även när det svenska regnet gör sig som mest påmint. Du bör dessutom försöka få tag på en riktig touring-cykel som står emot hård och långvarig cykling. En touring-cykel fungerar även i mycket besvärliga förhållanden. Därefter är det bara för dig att ge dig ut på vägarna med styret i ena handen och kameran i den andra.