Inspiration till naturfoto

Många fotografer har en förkärlek för naturfoto och ger sig gärna ut på natursköna platser i jakt på fina bilder. Nu finns en sajt där unga fotografer kan dela med sig av sina erfarenheter med varandra.

11395573-fagelfotograf

På sajten kamerabild.se kan man läsa att det startats en ny webbplats under namnet ”Young Nordic Nature Photographers” som vill lyfta fram unga naturfotografer. Efter bara några dagar så hade 20 stycken medlemmar, i åldrarna 13 till 23 år, lagt upp sina bilder. Initiativtagaren till sajten är en ung Stockholmare och syftet med den är att naturfotografer ska kunna byta bilder och erfarenheter med varandra. Sajten har just nu medlemmar som är bosatta i Sverige, Finland och Norge men man hoppas på att kunna sprida den till andra delar av världen.

Åk till en vacker plats

På webbplatsen kan man alltså dela erfarenheter och tips med varandra inom området naturfoto. Men det kanske allra bästa tipset för en naturfotograf är faktiskt att åka till en naturskön plats. En utav de mest natursköna platserna i världen är Peru. Här finns nämligen både Machu Picchu, Amazonas och Galapagos med all den skönhet som platserna har att erbjuda. För att få mer information om en resa till Peru kan man klicka på http://www.tailormadeperu.se/resor-i-peru/kombinerade-lander/peru-och-galapagos/. Man kan även få mer info på deras hemsida genom att surfa sig in här.

Tips för en vacker bild

Utöver att befinna sig på en naturskön plats för att ta sina foton, krävs självklart även en del andra kunskaper. På Sveriges Radios hemsida delar en erfaren naturfotograf med sig av sina bästa tips för att ta en vacker bild. Han tipsar bland annat om att man kan fota med blixt om man har solen i sidan eller bakom motivet. Då blir bilden direkt mycket bättre.