Julklapp till en fotointresserad

Är man fotointresserad ser man världen på ett annat sätt och det ljus som andra möter får ett visst sken hos en som ser det vackra i en ljusstråle. Det viktigaste kanske att tänka på innan du går bananas i en konst- eller fotobutik är att kolla upp först vad presonen har hemma.

Tre snabba tips

Här kommer tre stora  förslag som kan vridas och vändas lite som man vill.

  • Inträde till ett fotomuseum såsom Fotografiska i Stockholm
  • Fotoböcker. Designböcker är snygga coffeetable-böcker som kan ligga framme och visa upp sig. Det finns en mängd bra böcker så luska ut vad för typ av fotografier eller fotografer personen gillar och som fattas i samlingen så har du en present som inte kan gå fel.
  • Presentkort att beställa canvas foto. Att få tycka upp ett fotografi man tagit är för de flesta en stor dröm.  Här gäller det att veta om personen i fråga har en sådan dröm – och har ett fotografi som skulle vara vacker att pryda en vägg.
  • Photoshop som designprogram att gå in och redigera bilder. Ett fantastiskt program där du kan mixtra med sanningen och få ett fotografi att inte längre avbilda verkligheten. Något man även gjorde för 157 år sedan (manipulerade, men dock inte photoshopade). Om man ska tro en dokumentärfilmare som nu hävdar att ett gammalt krigsfotografi har blivit manipulerat.