Mäklarfotograf

Fastighet till saluAtt arbeta som fotograf kan innebära mycket. Du kan fotografera modeller (så som fotograferna i top model), du kan fotografera porträtt (barn, företagsbilder och så vidare) och du kan arbeta som konstfotograf (fotografering av sådant som blir tavlor).

Listan på olika uppdrag som en fotograf har kan göras lång, och en av de uppdrag som får dåligt med uppmärksamhet – är mäklarfotografering. Alltså den fotografering som görs av en lägenhet när den ska ut för försäljning. Det är inte många som tänker på vad den innebär, och hur viktig den faktiskt är. Sanningen är dock att de foton som tas vid försäljning av en bostad är ytterst viktiga för hur det försäljningen slutar. Här är därför några saker att tänka på om du som fotograf får ett sådant uppdrag:

  • Tänk på ljuset. Ju ljusare bilden är, desto mer stilren ser den ut att vara. Ha gärna lite högre vitbalans än vid en vanlig fotografering för att få till den ultimata bilden.
  • Styling. Att lägenhten är snyggt stylad är väldigt viktigt, och det är fotografens ansvar att ordna. Genom att ställa fram till exempel blommor får lägenheten liv, men man kan ockås tänka på vilka prylar som finns i hemmet. Att ha en trendig produkt hemma kan göra mycket. På http://www.levhemma.se/eva-solo finns till exempel Eva Solo produkter vilka är väldigt poplära just nu.
  • Gör lägenheten större. Fota ur ett grodperspektiv om möjligt för att få lägenheten att se större ut än vad den är. Försök även att foto ur hörn för att få ett helhetsperspektiv, samtidigt som du fotar alla rummen – vilket också förstärker lägenhetens planlösning.

Det hela handlar egentligen om att försöka få dit så många som möjligt på visningen, sedan tar mäklaren över. Lycka till!