Ny, bättre kamera på Iphone 7

Allt fler fotar med mobilen, det har bland andra Apple tagit fasta på. Deras nya generations Iphone, Iphone 7 plus,  har inte bara en utan hela två kameror.

 

pexels-photo-105254-largeAllt fota med sin mobil är lite av en konst, och ibland kan man behöva tips och råd för att ta snygga fotografier. Med den nya Iphone, som är den sjunde generationen på marknaden som släppts av Apple, satsas det lite extra på just kameran.

En förbättrad kamera och hela två olika objektiv i nya mobilen från Apple

Vad är så bra med den nya kamerafunktionen då? Enligt en expert i Expressen är det stor skillnad i kvalitet när det kommer till kamerorna på den nya Iphonen, i jämförelse med den äldre varianten av mobilmärket. Tydligen är det betydligt bättre kamera på det sättet att megapixlarna inte bara är många fler utan också att plusversionen erbjuder både telelins och vidvinkellins. Två olika objektiv alltså. Båda kamerorna har 12 megapixel och deras sensorer är även de väldigt uppdaterade sedan förra smartphonen från förra hösten. Vad mer med nya Iphonen är värd att lägga på minnet?

  • Apple har bytt ut viss teknik i sin display som gör färgerna klarare än tidigare.

  • Iphone 7 är vattentålig på ett sätt som ingen annan mobil från Apple tidigare varit

  • Hemknappen på den nya Iphonemodellen är en rörelsekänslig yta som svarar med en vibration när du trycker på den.

  • Iphone 7 är snabbare när man spelar grafiktunga spel bland annat

  • Apple har tagit bort den traditionella 3,5 millimeters-utgången för hörlurarkontakten. Nu får du antingen köpa trådlösa eller använda adaptern

Ingen av dessa ”reformer” förändrar alltså kamerafunktionen, förutom kameran själv alltså. Så den som vill fortsätta fota på med sin kära mobil i stället för att kånka med en system- eller digitalkamera kan göra så. Och med bättre resultat dessutom. Kanske kommer sociala medier nu svämmas över av snygga bilder? Det återstår att se. Den nya mobilen från Apple är i alla fall ute i butik just nu, vare sig man är intresserad av ett köp eller inte.

För den som vill lära sig lite tricks på hur man får till snygga selfies kan dessutom kolla in Instagram-stjärnor som Kim Kardashian, hennes systrar eller någon av alla de andra som har gjort sig ett stort namn på att synas i sociala medier.