Säker förvaring för kameran

Som fotograf är kameran givetvis det viktigaste verktyget. Mardrömmen för proffsfotografer såväl som hobbyfotografer är att bli bestulen på sin kamera, att kameran skadas eller att den tappas bort. Nya förvaringsmöjligheter och tillvägagångssätt för att söka upp en försvunnen kamera kommer därför väl till pass för alla som älskar att fota.

5897802-robbery-prevention-on-the-street-thief-try-to-steal-a-bagFör att minska risken för att kameran bli stulen eller tappas bort är det viktigt med bra förvaring för kameran. Kameraväskor som håller och är av god kvalitet kan vara väl värda en extra slant. Det är även viktigt att förvara datorn i säkra väskor eftersom bilder och redigeringsprogrammen oftast finns där. Ett tips för den som vill ta det säkra före det osäkra är Peli väskor i hållbart och säkert utförande.

Men även om man förvarar kameran i en bra väska kan det ändå hända att kameran försvinner. Att bli bestulen i hemmet eller på offentliga platser är ibland svårt att förebygga. Men enligt en artikel i Metro har nya tjänster med sökrobotar kommit där man kan leta efter stulna värdesaker. Det finns även specifika sajter med sökrobotar för försvunna kameror, skriver Eskilstuna-kuriren. Genom att ladda upp bilder som man har tagit med sin kamera kan sökrobotarna söka över internet efter samma bilder som har publicerats på olika sajter. På så sätt kan man spåra den försvunna kameran och göra polisjobbet själv. Man kan även skriva in serienumret om man inte har några bilder att ladda upp. Även Bergslagsbladet Arboga Tidning skriver om denna sajt som engelsmannen Matt Burns startade för några år sedan och som har blivit en stor succé.

Förhoppningen är att fler kameratjuvar ska inse riskerna i att sälja vidare stöldgods, och därmed att sådana stölder inte ska löna sig och minska. Att på detta sätt ta saken i egna händer, och göra det jobb som polisen annars sällan har tid med, är ett bra exempel på hur internet kan bidra till att vi får kontroll över obehagliga situationer.

En som inte hade samma möjligheter att söka på internet var Mr Bean som här upplever den snopna känslan av att bli bestulen på sin kamera: