Ta snygga foton på studsmattan

Att ta snygga bilder är inte det lättaste om du inte vet hur du ska göra. Men med enkla knep och rätt kamera kan du ta riktiga proffsbilder. Kör en fotosession hemma på studsmattan och få till riktigt snygga bilder.

Snart är sommaren här och det betyder semester för många. Många i Sverige har en studsmatta på tomten, kanske från trampolin specialisten, där både barn och vuxna hoppas flitigt. Varför inte göra en roligare grej av hoppandet och ta häftiga bilder när barnen hoppas studsmatta? Här får du tips kring hur du tar snygga bilder på studsmattan.

Val av kamera

Du behöver verkligen inte köpa en proffskamera för att ta bra bilder. Det räcker med att köpa till en kameralins till din mobiltelefon, och vips kan du ta riktigt snygga bilder, tipsar Aftonbladet om i en artikel. om du ändå vill köpa en kamera, välj en med genomsiktssökare, vidvinkelzoom och blixt som hoppar upp från kameran, det förenklar fotandet en hel del. Se till att du lär känna din kamera ordentligt och testar innan du drar igång med proffsfotandet.

Komposition och ljus är viktigt

Hemligheten bakom att ta riktigt bra bilder är komposition och ljus. Ljuset ska vara varmt och fint, men ändå inte för starkt, bästa tiden att fota på är antingen på morgonen tidigt, runt 07.00-08.00 eller på kvällen efter klockan 17.00. Då kommer ljuset vara till din fördel i bilderna. När det kommer till kompositionen så gäller det att skapa en balans.

“Ibland kan det räcka med att man tar ett steg åt sidan för att bilden ska bli bättre. Det är till exempel mycket svårare än man tror att inte få med störande element eftersom våra hjärnor sorterar bort dessa i verkligheten, men på ett fotografi syns det klart och tydligt”, skriver Expressen.

Glöm inte att hoppa studsmatta säkert

Se till att hoppandet inte sker under osäkra omständigheter bara för att det är en fotosession som pågår. Det är mycket vanligt att skada sig på studsmattan, läs mer i denna artikel från Kuriren om hur du kan göra hoppandet tryggare, oavsett om det är barn eller vuxna som hoppas.