Test – den bästa smartphonekameran

Många mobiltillverkare hävdar att deras nylanserade modeller har bäst mobilkamera. För att ta reda på vilken som faktiskt håller högst standard har man gjort ett test av flera olika populära modeller. Här sammanfattas testet för att ta reda på vilken mobilkamera man ska satsa på.

selfieIdag går vi in på hemsidor som iElektronik för att köpa nya mobiltelefoner för att kunna ta fina bilder. Med en mobiltelefon kan man både fota och filma, samtidigt som den är väldigt smidigare att bära med sig jämfört med att ha en vanlig systemkamera och en videokamera separat. I många fall är mobilkamerorna till och med bättre än de som system- och digitalkameror som finns på marknaden. Till ett förmånligt pris kan man därför skaffa sig en bra kamera samtidigt som alla andra möjligheter och finesser tillkommer med själva mobiltelefonen.

Iphone 7 Plus har två kameror

Den mest omtalade och bästa mobilkameran på marknaden är just nu den nya i Iphone 7. När Apple lanserade sin nya serie, som kom ut i två olika modeller, hade man stora förhoppningar på just kameran. Modellerna heter Iphone 7 och Iphone 7 plus där den sistnämnda till och med har två stycken kameror. Som man skriver om på Macworld har den sjunde serien av Iphone en kamera med en snabbare sensor och bildbehandlingsprocess. Plus modellen har även en extra kamera med ett vanligt klassisk objektiv.

Den bästa smartphonekameran

Eftersom varje mobiltillverkare anser sig själv ha den bästa mobilkameran har man i en artikel testat några favoriter för att klargöra saken. Lanseringen skedde förra året och alla uppges vara avsedda för just fotografering. Man jämförde Iphone 7 Plus, Iphone 6s, Sony Xperia XZ, Huawei Mate 9 Pro och Samsung Galaxy S7. Med vanliga grundinställningar testade man olika typer av fotografering.

Resultatet av testet såg ut enligt följande:

Fota i dagsljus: Bäst var Huawei Mate 9 Pro och Iphone 7 Plus. Sämst var Iphone 6s.

Maximal zoom: Bäst var Iphone 7 Plus. Sämst var Sony Xperia XZ och Iphone 6.

Inomhusbelysning: Bäst var Huawei Mate Pro Och Samsung Galaxy S7. Sämst var Sony Xperia XZ

I dåligt ljus: Bäst var Iphone 7 Plus och sämst var Iphone 6s.

Man sammanfattar testet som att Iphone 7 Plus håller hög standard medan Iphone 6s var en besvikelse.