Vårnyheterna

När våren är här kommer nyheterna ut i handeln. Det gäller kanske framför allt i klädbutiker, men även på fotoområdet kommer det många nyheter nu.

Går du och suktar efter några av säsongens nyheter? Det släpps som bekant många nya objektiv och kameror på våren. Om du känner att du inte kan bärga dig till den tjugofemte i månaden, utan måste lägga vantarna på en av nyheterna nu nu nu, så kan du ta ett lån. Du kan låna pengar hos meddelandelån, som erbjuder lån på summor upp till 10 000 kronor.

Meddelandelån är mer seriösa än många andra av företagen på marknaden. För att beviljas ett lån måste man vara minst 20 år gammal, ha svenskt personnummer, och man får inte ha någon betalningsanmärkning. Dessutom finns det en övre gräns för det första lån man tar. Man får inte låna mer än 3000 kronor första gången, det är först när man betalat tillbaka detta som man kan ta ett större lån hos företaget.

Läckra nyheter och en gammal godingKvinna med kamera

Varför kan det vara intressant att ta ett lån hos Meddelandelån? Kanske för att köpa FE 90/2,8 G Macro G OSS, det nya makroteleobjektivet från Sony. Objektivet har möjlighet att växla mellan manuell fokus och autofokus, och är nog framför allt tänkt att användas tillsammans med kameror ur Sonys A7-serie.

En recension av objektivet finns att läsa på Fotosidan. Det kostar 11 000 kronor, vilket är mycket jämfört med motsvarigheterna från Canon och Nikon, men priset höjs nog av det faktum att obektivet har E-fattning och autofokus. Det finns det ingen konkurrent som har.

En annan nyhet från Sony är RX1R-II, en uppdatering av RX1 från 2012. Den nya kameran är en kompakt systemkamera med småbildssensor, och en sensor på 42 megapixel. Det mesta är sig likt från föregångaren, inte minst designen som är precis densamma, med undantag för sökaren och den vinklingsbara skärmen. Större förändringar har dock gjorts under skalet, inte minst är det nu möjligt att ta upp till fem bilder i sekunden med autofokus. Det är med andra ord en riktigt snabb kamera. En ingående recension finns här.

Om du däremot suktar efter en riktigt gammal Leica, då är ett snabblån inte att rekommendera. 2012 såldes en kamera av detta anrika märke, närmare bestämt en prototyp ur O-serien från 1923, för nästan 18 miljoner kronor vid en auktion i Österrike, skriver Aftonbladet.

En väska som rymmer allt

Har man redan allt man behöver i fråga om kameror, objektiv och stativ finns det kanske något annat fotorelaterat som man behöver. Har du en väska som rymmer allt du behöver på ett fotojobb? Annars ska du kanske kolla in Think Tank Production Manager 50. Det är en väska gjord för fotografer, i plural, som behöver få med sig riktigt mycket utrustning. Väskan rymmer 190 liter, är gjord för att lyftas av två personer, och rymmer ett helt C-stand-stativ. Bara väskan i sig väger 13,5 kilo, så det är tur att den har hjul. Väskan kostar ungefär 7000 kronor.